Tussen de moderne kunst van Het Oude Raadhuis vond woensdag 7 maart de vierde meetup van GroenLinks Aalsmeer/Kudelstaart plaats.

Het onderwerp was circulaire economie. Sijas Akkerman opende de avond. Akkerman is directeur van Natuur en Milieufederatie Noord-Holland. ’Afval is geen afval’ luidde zijn boodschap. Hij pleit met zijn organisatie voor duurzaamheid. Nu eindigt 60% van alle goederen in de Europese Unie in de afvalbak. Veel van die goederen kunnen nog worden gerepareerd of gerecycled. Akkerman adviseert gemeenten hergebruik te stimuleren. Dat kan door duurzame initiatieven te steunen zoals repair cafés of knutselwinkels. Ook is het volgens Akkerman belangrijk om het midden- en kleinbedrijf te betrekken in de circulaire economie.

Deze visie werd ondersteund door Just Zandhuis, de tweede spreker van de avond. Zandhuis is programmadirecteur circulaire economie bij de Meerlanden en manager dienstverlening publieke sector. Hij beschreef de ontwikkeling die de Meerlanden de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Van een afvalbedrijf is De Meerlanden een grondstofbedrijf geworden. Aalsmeer was ooit koploper in het recyclen maar nu loopt Aalsmeer achter op andere gemeenten. Er is in Aalsmeer dus nog veel winst te behalen als het om recyclen en duurzaamheid gaat. 

Dit was de laatste meetup van GroenLinks Aalsmeer. De meetups werden georganiseerd rondom de vier uitgangspunten die GroenLinks Aalsmeer heeft: duurzaamheid, omgevingsbewust, vooruitstrevendheid en circulaire economie.